Галичанка з підозрою на коронавірус через пів України їхала додому

39-річна жителька Івано-Франківщини, маючи позитивні результати тесту на коронавірус, втекла зі столичної лікарні

4502

Про цей, абсолютно дикий, випадок розповіли ЗМІ Івано-Франківщини. 26 березня в області поліція затримала жительку Коломийського району та її чоловіка.  Обох примусово запроторили до інфекційної  лікарні.

Як стало відомо, 39-річна жителька Івано-Франківщини 23 березня повернулась літаком зі столиці Бельгії. При перевірці в аеропорту у неї виявили підвищену температуру. Жінці зробили швидкий тест на коронавірус, і він дав позитивний результат. “Бельгійку” відразу забрали до столичної лікарні. О першій ночі 24 числа їй зробили потворний тест – результат виявився негативним.

Ще один тест їй зробили об 11-й годині того ж дня: він знову виявився позитивним. А вже по обіді того дня пацієнтка зникла зі столичної лікарні. На телефонні дзвінки втікачка не відповідала, і ні з ким на контакт не виходила.

Читайте також: Підприємства Хмельничини, що перевозять своїх працівників, мають погоджувати маршрути

За пошуки небезпечної пацієнтки взялась поліція. Правоохоронці припустили, що жінка могла податися додому на Івано-Франківщину. Власне там, на трасі біля Раківчика, її й перестріли поліцейські. Причому втікачка була вже не одна, а зі своїм чоловіком. Очевидно йому вона, таки, зателефонувала і сповістила, де її зустрічати.

Поліцейські затримали їх обох та обох примусово відправили до обласної інфекційної лікарні. Тепер правоохоронці ще мають з’ясувати, яким чином втікачка дісталася з Києва на Івано-Франківщину. Очевидно жінка зупиняла попутний транспорт і так їхала із столиці на захід. Отже, ланцюжок інфікованих може бути дуже довгий та розгалужений.

" " " "