Гармонія душі і тіла. Міжнародний день йоги у Хмельницькому

1554

Гармонія душі і тіла. Сьогодні Міжнародний день йоги. Це слово має чимало значень, та у нас воно найчастіше асоціюється з певним видом фізичних вправ та духовних практик – хатха-йогою. Щороку кількість прихильників цієї методики у західному світі збільшується, не виняток і Хмельницький. Тут вже працює кілька студій йоги, а на вихідних на міському пляжі проводять благочинні заняття.

В повільному темпі півтори години тричі на тиждень займається йогою шестирічна Поліна. Дівчинка вже рік вправляється в асанах разом із мамою. Каже, що вона їй подобається, але ще не може сформулювати чому. Робить це за доньку мама.

Йога має чимало різновидів. До прикладу пані Ірина з Поліною, крім звичайної, займаються так званою акройогою – вона складніша і містить у собі частину акробатичних трюків.

Тих, кому здається, що такі вправи можуть бути заважкими, інструктори заспокоюють. За півтори години тренувань тіло розігрівається настільки, що своєю вправністю може здивувати. Та й підбирають тут вправи кожному за рівнем фізичної підготовки.

Усі, хто хоче спробувати себе у цьому виді фізичних навантажень, можуть це зробити вже наступної суботи. Інструктори з йоги долучаться до 5-го Greenfest, що пройде на міському пляжі.

Якщо ж на безкоштовне заняття не встигнете – не біда. На тому ж місці щонеділі проводять благодійні навчання із йоги. Ціна заняття – 30 гривень. Їх витрачають на допомогу дітям із сиротинців.

 

" " " "