Гаряча ніч в Дунаївцях. Підсумки тижня .

1176

Гаряча ніч в Дунаївцях. Минулими вихідними рятувальники ліквідували масштабну пожежу цеху з переробки деревини. У попередніх випусках новин ми розповідали про загоряння в складському приміщенні виробництва. Вогонь знищив кілька сотень квадратних метрів будівлі. Нажаль не обійшлось і без людських жертв.

22 вересня близько 8-ї години вечора сталася пожежа в складському приміщенні цеху з переробки деревини на одному з підприємств міста Дунаївці. На місце події одразу прибули рятувальники. Кажуть пожежу помітили відвідувачі готельного комплексу, що знаходиться поряд з підприємством.

За словами дунаєвецьких рятувальників, на момент прибуття полум’я охопило 400 квадратних метрів приміщення. Вогнеборці одразу приступили до гасіння пожежі. Оскільки пожежа швидко поширювалась звернулись по допомогу до колег із сусідних міст.

За підвищеним номером виклику на місце події додатково було направлено пожежно-рятувальні підрозділи Ярмолинець, Нової Ушиці, Кам’янця-Подільського та Хмельницького. Коли прибула підмога, пожежа вже розповсюдилась на 600 квадратних метрів. Існувала загроза перекидання вогню на сусідні будівлі.

На пожежі прибуло 14 одиниць техніки та 58 вогнеборців. Рятувальники працювали майже вісім годин, сушильний цех згорів вщент, та найголовніше – вогнеборці вберегли від вогню сусідні будівлі. Про причини займання рятувальники поки що не говорять, оскільки чекають висновків експертизи. Серед цивільного населення жертв та постраждалих не було.

Та нажаль, під час виконання службових обов’язків загинув заступник начальника Головного управління з питань реагування на НС Петро Сибіга. Він особисто керував процесом гасіння пожежі, та пліч о пліч із підлеглими змагався із полум’ям.

Варто зазначити, що зовсім нещодавно Петра Сибігу, за сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня рятівника Президент нагородив почесною відзнакою .  Петро Сибіга віддав службі 36 років, брав участь в антитерористичній операції. У нього залишились батьки, дружина та донька. Поховали рятувальника на місцевому цвинтарі.

" " " "