Гарячим видалось засідання Шепетівської міської ТВК

1713

Технічні перерви, суперечки і швидка. Гарячим видалось засідання Шепетівської міської ТВК. Там розглядали скарги з вимогою перерахувати голоси на дільницях. Деякі учасники виборчих перегонів назвали це спробою фальсифікації голосування.

Після тривалої технічної перерви, що оголосили 27 жовтня, Шепетівська ТВК знову збирається на засідання. Нині має розглянути стоси скарг на роботу дільничних комісій. Мова там здебільшого про вкидування бюлетенів у скриньки сторонніми людьми. Утім про ці факти повідомляють вже після оголошення попередніх результатів, що не на користь однієї з кандидаток на посаду міського голови.

Це – лідер виборчих перегонів у Шепетівці. Нині він теж на засіданні, бо певен, – результати виборів хочуть сфальсифікувати. А деякі члени комісії, твердить, у цьому зацікавлені. Спочатку там прийняли всі протоколи та виборчу документацію від місцевих ДВК. Потім взяли кількаденну паузу і тільки тепер розглядають заяви з вимогами перерахунку голосів.

Пропозицію перерахувати голоси на оскарженій дільниці –  головуючий ставить на голосування. Під прицілами камер і пильним оком спостерігачів та активістів – члени комісії його провалюють. Після чого йдуть на перерву і коментарів уникають.

На вулиці тим часом зібралась армія прихильників лідера виборчої гонки. Прийшли під стіни ТВК, кажуть, аби не допустити фальсифікацій.

Після перерви до розгляду наступної скарги не дійшло. Одній з членів комісії раптово стає зле. На ТВК приїздить швидка. Тим часом головуючий – Сергій Месь – заявляє про тиск на комісію і оголошує закриття засідання.

Тоді вирішують змінити головуючого. Бо нинішній каже, – не в змозі продовжувати засідання. Це спланований сценарій, – певнить народний обранець Володимир Ар’єв, який приїхав, як каже, забезпечити прозорість виборчого процесу. Раніше, додає, на одній з тутешніх дільниць зникли 480 бюлетенів. Було відкрите кримінальне провадження. І за сумнівним збігом обставин  – майже стільки голосів бракує кандидатці, яка  вимагає перерахунку.

Після обрання тимчасового голови, вже в іншій залі члени ТВК розглядають решту скарг. З двадцяти однієї заяви – не задовольняють жодної.

" " " "