Гіперактивність – стрімкий розвиток дитини чи розлади нервової системи?

1454

Плаксивість, нервозність та порушення сну у дітей.  Часто такі симптоми   лікарі списують на  прорізування зубів, коліки та інші  притаманні малюкам хвороби. Проте іноді , це може свідчити про гіперактивність . До яких наслідків може  призвести надмірна жвавість , ми вирішили запитати у психологів.

Гіперактивність – стрімкий розвиток дитини чи розлади нервової системи? Досить часто батьки не звертають увагу на надмірну непосидючість своїх малюків. Натомість,  вони вважають, що їхнє чадо зростає активним та допитливим.  І якщо в дошкільному віці така жвавість тільки  тішить , то згодом це може призвести до серйозних наслідків.

У підлітковому віці психіка дитини є нестійкою. Відтак  вони болісно реагують на критику, замикаються в собі та  прагнуть до самостійності . Психологи говорять,   саме такі діти найчастіше мають проблеми з законом. Тому радять батькам, вчасно вертатись по допомогу до спеціалістів .

Медики додають, часто гіперактивність може бути звичайним проявом характеру. До прикладу – така риса притаманна холерикам.  Тому  підтвердити або ж спростувати  діагноз можна лише після консультації психолога.

Нещодавно лікарі обласного психоневрологічного диспансеру почали практикувати сучасну методику ейдос. Завдяки якій,  встановити розлади нервової системи можна після дворічного віку.

Якщо у дитини ви помітили  надмірну нервозність, плаксивість , агресію та порушення сну, то в такому випадку необхідно проконсультуватись з фахівцями. Боятись не варто. Під час заняття з психологом, ваша дитина цікаво проведе час. А Ви таким чином, зможете виключити ризики захворювань  нервової системи.

 

 

" " " "