ГОРИ КЛИЧУТЬ

467

Гори кличуть. Із настанням зими краяни планують свій зимовий відпочинок у Карпатських горах. Триває сам сезон від початку грудня і до середини березня. А за сприятливих погодних умов його продовжують до квітня. А питання який курорт вибрати – завжди на першому місці.

Бюджетні варіанти відпусток вартують від двох тисяч гривень. У середньому за відпочинок доведеться викласти до шести тисяч. Як тільки розпочинається зимовий сезон, українці масово рушають у гори. Директор агенції каже, останніми роками подібні поїздки почастішали у лютому.

Перед поїздкою у гори необхідно спланувати усе заздалегідь. Напишіть список речей, які візьмете зі собою. Також дізнайтесь – чи багато відвідувачів на вашому майбутньому місці відпочинку та як туди дістатись. І не забувайте слідкувати за прогнозом погоди.

Гірський відпочинок одразу асоціюють із лижами чи сноубордом. Приміром абонемент на прокат у Буковелі вартує більше ніж тисячу гривень. Окрім активного відпочинку, подоляни обирають й інші види розваг – гучні вечірки чи релакс у чанах, шалений спуск на родельбані чи тиха риболовля.

А от ті, хто хочуть відпочити у рідних краях, обирають центр та південь області. Містяни ж залюбки відвідують добре знану Ведмежку, що у мікрорайоні Лезнево. У сніжний період там доволі людно. На крутому схилі катаються сім’ї, друзі та пари. Також краяни вирушають на тюбінгову гірку, що у селі Ходаківці. Вона почала функціонувати наприкінці січня.

" " " "