Град, смерч, зливи: червень покидає Хмельниччину з боями

У деякі населені пункти Хмельницької області негода принесла аномально великий град і смерчі

2134

Вчора, 28  червня, деякі населені пункти Хмельниччини постраждали від негоди, яка супроводжувалася доволі рідкісними проявами. Це видно з відеороликів, які опублікували місцеві жителі.

Так, в одному із сіл випав град  вражаючого розміру – як волоський горіх. Відео з розгулом стихії виклав у Facebook користувач Юрій Процюк, який проживає в селі Святець Теофіпольского району. Саме там і хазяйнувала негода. Ролик вражає не тільки розмірами самого граду, а й тим, наскільки рясно він сипле. До речі в коментарях під дописом деякі користувачі зазначили, що таке саме явище спостерігалося і в сусідньому селі Ставок, що в Білогірському районі.

В іншому ж населеному пункті, а саме, неподалік від села Порохня Волочиського району, місцевий житель зафільмував на камеру свого смартфону доволі потужний смерч. При цьому автор ролику жартівливо коментує ситуацію: буцім-то відео записане не в Хмельницькій області, а в Америці. І дійсно, якщо не знати, де був зафільмований цей смерч і не чути чіткого місцевого говору, то можна подумати, що це чергове відео з Америки, в окремих ділянках якої торнадо є доволі поширеним явищем.

 

" " " "