Графічні плакати презентували у Хмельницькому.

1090

Мова, політика та війна. У Хмельницькій міській раді презентували виставку плакатів Володимира Карвасарвного. Він лауреат міської премії імені Богдана Хмельницького, неодноразовий переможець мистецьких конкурсів з живопису та графіки. Його соціальні роботи зберігаються  в музеях та в приватних колекціях.

Плакат – це те, що швидко та максимально точно відтворює сучасність. Саме під таким гаслом художник-графіст Володимир Карвасарвний презентував свою персональну виставку. Митець вже понад двадцять років працює у жанрі тематичної картини та графічного плакату. Свої роботи у стінах міської ради експонує вже не вперше. Та завжди доповнює їх чимось новеньким та політично гостреньким.

Українська мова, війна та зруйновані пам’ятки архітектури. На такі соціальні проблеми наштовхує глядача художник. Каже, його це турбує особисто, тому і створює плакати саме із такою тематикою.  Намагається нічого не вигадувати, навпаки – все витягує із реального життя українців.  А виставковий плакат допомагає зберегти історичну мить.

Значна кількість плакатів має власні підписи. Вони відбираються індивідуально під кожну роботу. Навіть обраний шрифт несе у собі закодоване послання. Митець розповідає, чистий малюнок залишає тільки у тому випадку, якщо зображення зрозуміле кожному.

 

" " " "