Громада сіл Рижулинці і Кудринці започаткували День Села

640

Концерти, подарунки і відкриття спортивного майданчику. Це все та не тільки очікувало на гостей свята у Рижулинцях. Недавно там вирішили відновити День села. Як відзначали важливу дату?

Зібрались і вирішили – Дню Села бути. Минулого року, рішенням сесії депутати затвердили приєднання Рижулинець і Кудринець до РозсошанськоїТГ. Наступний крок – офіційне святкування. Підготовка була серйозною. За лічені тижні місцеві активісти привели до ладу територію парку і спортивного майданчику. Згодом, визначили перше серпня – Днем села.

Святкували всі – від найменших до найстарших жителів. Бажаючі мали змогу поглянути на ярмарок та придбати сувеніри ручної роботи. Майстрині принесли власноруч вишиті сорочки, розписаний посуд і ляльки. Ті, хто прожили не один десяток років, кажуть, таке свято відбулося вперше.

Не оминув увагою свято і народний депутат України Сергій Лабазюк та благодійний фонд «Ми поруч». Для всіх зробили подарунок  – облаштували дитячий майданчик. Мешканці кажуть, діти в селі є, а от місця, де їм весело проводити час – не було.

Впродовж святапредставники благодійного фондуроздавали малечі солодощі та кульки. Сергій Лабазюк особисто приїхав привітати громаду і зазначив, що це тільки початок. Каже, це чудовий приклад всім населеним пунктам для об’єднання і започаткування чогось нового.

Під час привітання, на сцені, народний депутат відзначив видатних мешканців села. Серед них: бійці війни на сході, найстарші мешканці села та багатодітні сім’ї. Їм вручили подяки та грошові подарунки.

Після урочистої частини гості споглядали святковий концерт з різноманітними виступами. А далі в програмі – святкова дискотека для молоді та гостей свята.

" " " "