Громадські обговорення.

1356

20 січня у Хмельницькому відбулися громадські обговорення. Представники управління транспорту та зв’язку виїхали на проблемні з точки зору сполучення мікрорайони міста, щоб почути думки людей. Як виявилося – їх чимало. Жителі скаржаться на переповнені маршрутки, погане забезпечення пільгових перевезень та нестачу транспорту.

Першим місцем зустрічі стала кінцева зупинка автобусного маршруту №12. Тут пенсіонери одразу обступили начальника управління транспорту та зв’язку зі своїми скаргами та пропозиціями. Здебільшого обговорювали проблеми пільгового перевезення. Нарікають на водіїв, які відмовляються возити пільговиків. Тому вимагають у влади талони, які будуть гарантувати безкоштовний проїзд.

Піклуються у громаді і про дітей. Кажуть, що ті після закінчення навчального дня не мають чим дістатися до домівок.

Проблеми з перевезеннями існують і на кінцевій зупинці автобусного маршруту №30.  За словами жителів мікрорайону Дубове, маршруток просто не вистачає.  Тому людям доводиться чекати майже по пів години.

Щоб вирішити цю проблему, запустили габаритний автобус 30А. Сподіваються, що він розвантажить пасажиропотік.

Та от проблем із довозом школярів це не вирішить. Більша частина дітей з мікрорайону Дубове навчається у 18 школі, що знаходиться по вулиці Купріна, 12.  І туди дістаються з пересадками, витрачаючи немалі кошти.

За останні декель років мікрорайон Озерна стрімко розбудовується. І проблема у нестачі міського транспорту стає дедалі серйознішою. Тому люди вимагають, аби запустили ще один маршрут, відкоригували вже існуючі.

В управлінні транспорту та зв’язку обіцяють, що громадські збори не пройдуть дарма. Усі зауваження та пропозиції розглянуть.

 

" " " "