Громади Хмельниччини відстоюють своє право на існування у суді

978

Громади, незгідні з рішенням Кабміну, подали позов до суду. Згідно перспективного плану, частина громад Хмельниччини навіть із середнім рівнем спроможності зникне. Серед таких – Шаровечківська ОТГ.  За два роки роботи там налагоджували інфраструктуру та добудовують  місцевий навчальний заклад. І не готові приєднуватись до міста. Тож рішення  залишитись самостійною одиницею має винести суд. Таким самим шляхом іде і Олешинська громада.

Новий перспективний план викликав незгоду частини громад.При створенні  Хмельницької  міської ОТГ до неї  має доєднатись Олешинська  сільська. У всіх селах  цієї ОТГ провели слухання.Більшість за те, аби громада буда самостійною одиницею. Як каже голова – цьогоріч доходи в ОТГ виросли на 4 з половиною мільйони гривень. Будують дороги, мають опорну школу. Тож подали позов у окружний адміністративний суд міста Києва.Перше засідання заплановане на 27 липня.

А от Шаровечківська ОТГ уже пройшла підготовче засідання у суді. Вона, згідно перспективного плану, має увійти  майбутньої Хмельницької тергромади. З цим рішенням категорично не згідні жителі Шаровечки та Малашівців.

Як каже голова облради, частина громад запізно почала боротись за своє існування. На чергову сесію вже надійшло близько десяти листів. Хоча після затвердження перспективного плану обласна рада вже не впливає на процес.

Згідно із остаточним перспективним планом, що затвердив уряд, на Хмельниччині 59 громад. Зміни до нього можна буде вносити – але це досить складна процедура.

" " " "