ГРОМАДИ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ ГОТОВІ

270

Найголовнішим питанням для громад залишається функціонування навчальних закладів. 625 – саме стільки закладів освіти знаходиться у Хмельницькому районі. Згідно перевірок дснсівців 77% з  них готові зустрічати дітей. В інших, скоріше за все, будуть навчатися дистанційно.

Готовність громад до старту опалювального сезону також чи не найголовніше питання.  Майже 67 % громад можуть подавати тепло у  зимовий період. Виконані майже всі ремонтні роботи,  укладені договори на очищення доріг, вулиць від снігу.

Більше 80 % робіт для вчасного старту опалювального сезону виконано у Чорноострівській громаді. Станом на 10 серпня цей показник є найкращим серед ОТГ. Зимовий період у громаді готові зустрічати хоч зараз. До нового навчального року підготували всі школи, облаштувавши укриття необхідним чином. Та учні, батьки яких не мають бажання відправляти дитину в школу, будуть навчатись у форматі живий вчитель

Підготували належним чином школи й у Красилівській громаді. А для того щоб опалювальний сезон розпочався вчасно та пройшов він безперебійно комунальні служби активно працюють над ремонтом водогонів, встановленням твердопаливних котлів у закладах освіти. Взялись у громаді й за відновлення громадських криниць  на випадок перебоїв у роботі центральних водогонів.

Зиму, яка чекає на українців, уже назвали найскладнішою в історії. Аби опалювальний сезон пройшов без збоїв, потрібно провести велику пілготовчу роботу. Ситуація на Хмельниччині не зрівняється із тими регіонами, де ведуться бойові дії. Тож права на помилку тут не має.

" " " "