ГРОШІ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ

312

Держава хоче бачити більше фермерів. Президент Зеленський підписав закон, який має стимулювати молодь працювати на землі. Для діючих і майбутніх фермерів віком до 35 років держава обіцяє допомогти грошима. Їх ще мають закласти у бюджеті наступного року.

В Україні половина від усієї вирощеної сільгосппродукції припадає на малі та особисті селянські господарства. Решта – на великі агрохолдинги. Збільшити частку малих фермерських господарств планує держава. Для цього на законодовчамо рівні передбачила допомогу  аграіям віком до 35 років.

Якраз щойнопідписаний закон має спростити процедуру фінансової допомоги молодим фермерам. Раніше держава більше уваги приділяла агрохолдингам. Цього року на підтримку сільгоспвиробників держава передбачила 5 мільярдів гривень. Наступного очікують на не меншу суму. Місцеві громади можуть долучитися до загальнодержавної ініціативи.

На допомогу можуть розраховувати діючі і новостворені фермерські садиби.

При цьому господар має бути віком до 35 років. “Фермерський” закон сприятиме балансу в розвитку агровиробників – вірять аграрії. Тим господарствам, які тільки розпочинають роботу держава обіцяє підтримку протягом 3 років.

Крім фінасової підтримки закон передбачає ряд інших переваг для молодих агропідприємців. Зокрема, фермери, котрі мають статус “сімейного” господарства звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообовязкове держстрахування.

" " " "