Гроші клієнтів “ПриватБанку” під загрозою: Суркіси відсудили в банку шалені гроші

"ПриватБанк" зобов'язали виплатити Суркісам майже 10 мільярдів гривень

1017

Печерський суд  Києва зобов’язав “ПриватБанк” виплатити на користь компаній братів Ігоря та Григорія Суркісів майже 10 мільярдів гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Про вирок суду на користь так званих “британських компаній, які пов’язують з братами Суркісами”, на своїй сторінці в соцмережі “Facebook” також повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

Водночас у Мінфіні України заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

“Міністерство фінансів не погоджується з постановою Печерського суду про задоволення позову про стягнення з банку 350 мільйонів доларів США на користь компаній братів Суркісів і буде продовжувати захищати інтереси держави та банку”, – йдеться у повідомлення Мінфіну.

Відреагували на ситуацію і в Національному Банку України. Його представники запевнили, що теж і надалі твердо стоятимуть на своїй позиції щодо законності рішення про націоналізацію “ПриватБанку”, аби не допустити втрати коштів платників податків.

Тим часом, голова правління “ПриватБанку” заявив наступне:

“ПриватБанк – найбільший і найприбутковіший державний банк в Україні.  Ми ростемо і розвиваємося кожен день і робимо все можливе, щоб ніякі судові процеси не впливали на якісне обслуговування наших клієнтів і стійкість нашої бізнес-моделі.  В результаті таких судових рішень наш внесок в розвиток країни – наші дивіденди до держбюджету – можуть значно скоротитися.  В даному конкретному випадку правова позиція банку була виключно сильною і підкріплена переконливими фактами і доказами.  Ми будемо оскаржувати це рішення.  Ми продовжимо добиватися справедливості для ПриватБанку і українських платників податків, які є кінцевими акціонерами банку, в Україні і зарубіжних юрисдикціях, де верховенство закону понад усе”.

Читайте також: Влітку – дешевше: «Хмельницькгаз збут» пропонує споживачам запастись газом та зекономити

Варто нагадати, що під час націоналізації “ПриватБанку” в 2016 році кошти, розміщені сім’єю Суркісів на депозитних рахунках банку та його філіалів потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів визнали особами, що пов’язані з “ПриватБанком”. Таким чином, тоді їх визнали акціонерами, а не кредиторами банку. Тепер вони оскаржили це в суді і, таким чином, добились рішення на свою користь. Банк зобов’язаний повернути їм вкладені кошти.

" " " "