«HlushenkovFolkFest» стартував.

1069

Унікальні костюми, страви та хореографія. У Хмельницькому стартував фестиваль народної хореографії «HlushenkovFolkFest». Його організовують за підтримки Українського Культурного Фонду. Цьогоріч карнавал відбувається вже всьоме. Презентувати власну культуру протягом чотирьох днів  будуть колективи з України, Польщі, Чілі, Туреччини,  Литви та Вірменії.

Карнавал культур заполонив Хмельницький. Фестиваль народної хореографії імені Володимира Глушенкова розпочався з танцювальної ходи. Таким чином глядачі мали можливість краще познайомитися із вбранням та особливостями культур різних народів.

Чілійський колектив «Ренакер» розпочинав святкову програму. Майже тридцять його учасників зібралися ще у 2000 році. За цей час з народною творчістю вони об’їздили майже всі континенти. І лише цього року відкривають для себе Україну. Кажуть, цікаво спостерігати і веселитися зі всіма. Адже карнавал – це завжди свято.

Наступними на сцену вийшли дитячі танцювальні колективи з Литви. До міста вони приїхали вперше, тому вирішили показати якомога більше номерів.

Протягом наступних днів містяни зможуть вивчити основні елементи народних танців усіх представлених країн. Майстер-класи відбуватимуться після основного дійства. Також біля головної сцени працюватимуть національні фуд-корти.

Цьогоріч організацію фестивалю підтримує Український Культурний Фонд.

" " " "