Хмельничани заборгували рекордну суму за спожитий газ!

1195

Газівники бідкаються, а люди розводять руками!) Через рекордні борги «Хмельницьгаз збут» на межі виживання. Населення завинило 610 мільйонів  гривень за спожите блакитне паливо. Постраждати від цього можуть усі. Бо якщо кампанія постачальник збанкрутує, ціла область не отримає ані тепла, ані гарячої води. Газівники вимагають споживачів терміново розрахуватися за послуги.

Напалили на понад півмільярд і не розрахувалися. «Непідйомною» керівник «Хмельницькгаз збуту» називає суму у 610 мільйонів гривень. Майже половина цих грошей – на совісті субсидіантів.

Якщо все ж таки не розрахуються, то втратять субсидію. Боржникам її не нарахують. Газівники кажуть, злий жарт зіграла монетизація. Мовляв, люди отримали живу копійку і не поспішають її витрачати.

Чекати, доки у людей прокинеться сумління, газівники не збираються. Уже формують списки боржників для управління соцзахисту. А для решти, хто не є соціально вразливим,  застосовуватимуть пеню. Законний механізм впливу на недобросовісних споживачів  набув чинності  з 1 травня. Процент хоч і мізерний, однак ефект очікують суттєвий.

Водночас з 1 травня ми отримали не лишень пеню, а і нову ціну на газ. Фактично вона зменшилася, однак на ділі  – платитимемо більше. У тариф додали 23 гривні 63 копійки за тисячу кубометрів, які отримуватиме «Укртрансгаз» – компанія, що відповідає за магістральні газопроводи.  Ще одне новаторство – сталого тарифу вже не буде. Щомісяця вартість змінюватиметься.

У «Хмельницькгаз збуті» кажуть, споживачі змін умов гри не відчують, рахунки приходитимуть вчасно. Головне, вчасно подавати показники лічильників і вчасно сплачувати за спожите.

" " " "