Хмельницька юридична клініка – серед найкращих в Україні

2177

 Хмельницьку юридичну клініку визнано однією із кращих в Україні. У таких установах студенти-правники проходять практичну частину навчального процесу. Вони  надають безоплатні правові послуги незахищених верствам населення. В нашому обласному центрі інституція функціонує на базі Хмельницького університету управління та права. Нещодавно якість роботи юридичної клініки оцінювали столичні експерти.  

Юридична клініка Хмельницького університету управління та права відповідає якісним стандартам діяльності. Такий висновок зробили члени правління асоціації юридичних клінік України в результаті моніторингу. Фахівці переконують, такі перевірки

покликані забезпечити розвиток юрклінік у регіонах та покращувати якість роботи установ. Детальний висновок моніторингу та поради щодо вдосконалення роботи підсумували на засіданні круглого столу.

Юридичні клініки – світовий досвід підготовки майбутніх юристів. Інституції функціонують при юридичних факультетах, забезпечуючи практичну частину навчального процесу.

Діяльність юридичних клінік переслідує також соціальну мету. У таких установах студенти надають юридичні послуги соціально незахищеним верствам населення. Роблять це абсолютно безкоштовно. Юрклініка при хмельницькому виші запрацювала наприкінці дев’яностих минулого століття, коли в країні ще не було системи державної безплатної правової допомоги. Однак, навіть через майже 20 років юридична інституція не втратила своєї актуальності.

Студенти юридичного факультету обслуговують близько двох сотень клієнтів щороку. При тому, що у період сесій та канікул юрклініка не працює. Спектр послуг правники надають чималий, тому до роботи в клініці залучають лише кращих студентів старших курсів.

Позитивним показником роботи юрклініки при Хмельницькому ХУУПі експерти відмітили проведення правопросвітницьких заходів, до яких залучають студентів молодших курсів.

 

" " " "