Хмельницьке ВПУ № 25 – серед 11 навчальних закладів країни, котрі використовують технологію імітаційного навчання

1940

І директор, і бухгалтер, і торговий агент. У Хмельницькому не в теорії, а на практиці готують майбутніх спеціалістів. 25 училище вже не перший рік – серед 11-ти міст країни, котрі активно використовують так звану імітаційну технологію навчання. Суть її, насправді, проста. Діти, здобуваючи диплом, працюють – дистанційно ,на віртуальній фірмі із віртуальним банком, утім, з реальними документами. Торгують із іншими містами і навіть отримують прибуток. Його зазвичай отримують у вигляді оцінок і досвіду, котрий неабияк знадобиться їм у майбутньому…

Ось цей кабінет наразі – не навчальне приміщення, а торгова зала. А випускники першого курсу 25-го ВПУ – не учні, а працівники віртуальних фірм. Сьогодні вони – торгові, рекламні агенти, бухгалтери і навіть директори. Усі чемно та якісно виконують власні обов’язки. Таким чином, закріплючи теорію.

Першокурсниця Іванна за сумісництвом директорка одного із представлених підприємств, переконує, навчатись працюючи – неймовірно цікаво, а головне – корисно. Дівчина здобуває другу освіту. За плечима – 5-річне навчання в університеті. Каже, хоч і має диплом – геть не знає що з ним робити. Додає, в виші вчили лише теорії, а роботодавцю потрібна практика – за нею й подалася до профтехучилища.

Ярмарка – це перший щабель так званої імітаційної технології навчання, за якою учнів ВПУ готують вже кілька років. Спершу вони торгують один з одним, а потім роботу продовжують в асоціації навчально-тренувальних фірм «Централь». Це – мережа, котра об’єднує 11-ть навчальних закладів, розташованих по всій країні. Кожен має власну фірму і спільний банк. Втім, якщо контори – віртуальні, то документообіг – сучасний та реальний.

Власне, таким чином діти навчаються. Методом проб і помилок в результаті із закладу виходить не просто дипломований спеціаліст, а фахівець-практик. Що постійно відмічають роботодавці.

 

" " " "