Хмельницькі рятувальники та поліцейські готуються до безпечних виборів

1026

Рятувальники та поліцейські навчалися спільно реагувати на ймовірні загрози під час виборчого процесу. Загалом у процесі тренувань учасники відпрацювали ввідні щодо надзвичайних ситуацій та подій, які можуть виникнути упродовж усього виборчого процесу. Це і виявлення на дільниці спершу невідомого пакета, а потім – бомби.

Рятувальники та поліцейські Хмельниччини навчалися спільно реагувати на непередбачувані ситуації під час виборчого процесу. На базі Хмельницького центру підвищення кваліфікації персоналу ДКВС України, де розміщена одна із виборчих дільниць, відбулося тактико-спеціальне навчання.

Правоохоронці та надзвичайники відпрацьовували свої дії у разі виникнення порушень під час виборчого процесу. А це: виявлення на дільниці спершу невідомого пакета, а потім вибухонебезпечного предмету – бомби. Із цими завданнями швидко впорались вибухотехніки Національної поліції, які вилучили та винесли за межі дільниці «підозрілий» пакет, а також вилучили та знешкодили «вибухонебезпечну знахідку», яку потім вивезли у безпечне місце.

У цей момент пожежно-рятувальні підрозділи стежили за пожежною безпекою. Далі почергово надійшли ще дві ввідних: задимлення приміщення та виникнення пожежі на дільниці. Тепер працювали рятувальники ДСНС, оперативно усунули уявне задимлення та ліквідували «загоряння».

Як зазначив керівник навчань, такі заходи є вкрай необхідними, адже дають можливість учасникам відпрацювати усі ймовірні загрози, що можуть виникнути під час виборчого процесу, а також забезпечити пожежну безпеку і правопорядок на очікуваних у березні виборах Президента України.

" " " "