Хмельницьких науковців привітали із професійним святом.

781

Щорічно, в третю суботу травня, всі вчені та інші працівники сфери науки приймають вітання з професійним святом – Днем науки України. Науковий потенціал нашої держави вважається одним з найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів в різних сферах. Хмельницьких науковців не тільки вітали із прийдешнім професійним святом, а й нагороджували тих, хто взяв участь у обласному конкурсі науково-дослідних робіт.

Складно собі уявити сучасне життя без досягнень науки. Саме завдяки їм людство в своєму науково-технічному розвитку пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів у всесвіт. Наука не стоїть на місці, розвиваючись, вона приносить в наше життя все нові і нові технології, що слугують на благо людству. Незважаючи на складність професії, це нелегка, але цікава робота. Щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, в третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки.

Окрім привітань, подільські науковці отримали винагороду за свою роботу та участь у 13-му обласному конкурсі науково-дослідних робіт. Керівництво області відзначило – саме натхненна робота подільських науковців є запорукою духовно-економічного зростання краю.

На Хмельниччині функціонує 9 наукових організацій і установ, 12 вищих навчальних закладів, де трудяться півтори сотні докторів і більше півтори тисячі кандидатів наук. Найкращі та найзавзятіші нині отримали привітання, грамоти та грошові подарунки. Пані Ельвіра – одна з переможниць конкурсу. Каже, сьогоднішнє визнання не сприймає, як своє особисте, адже працювала із командою колег. За її словами, таке визнання безумовно, приємне, та найкраще – коли твоїми розробками користуються люди.

Наукова діяльність – це творчість найвищого ґатунку. Адже наука не лише наближає нас до кращого, комфортнішого та безпечнішого майбутнього, наука творить майбутнє.  А всесвітній день науки  – це ще один привід звернути увагу на проблеми та задачі, що стоять перед науковцями.

" " " "