До Хмельницького завітав Патріарх Філарет

1224

Звернутися до Бога з молитвою.  В Хмельницькому вихідними відкрили Українську православну церкву Київського Патріархату. За чверть століття – це перша новозбудована святиня в обласному центрі. Освятив храм та провів  святкову літургію Святійший Патріарх Київський та і всієї Руси-України Філарет. Цей візит став першим за часів правління Патріарха.

Числений живий коридор із вірян всієї області. Багато квітів, та ще більше віри у кожного в серці. Так Хмельницький в неділю зустрічав Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета.

Цей візит став першим за часів правління Патріарха Філарета. А завітав Святійший з метою освячення новозбудованого храму Української Православної церкви Київського патріархату. Новобудова з’явилась  на перехресті вулиць Молодіжної та Тернопільської. На святкову літургію завітали містяни, гості обласного центру, народні депутати, міські та обласні  чиновники. Людей було стільки, що частина слухала службу на вулиці під кількагодинним дощем. Люди кажуть, відкриття храму – це визначна подія.

Після кількагодинної служби з напутнім словом до всіх людей звернувся Святійший  Патріарх Філарет. Він розкрив вірянам вчення про істинність християнської віри та привітав усіх із відкриттям ще однієї церкви, яка в подальшому стане центром православної віри.

Церква «Всіх святих землі Української» в Хмельницькому будувалася більше десяти років.

Відкриття Української Православної церкви Київського Патріархату стало першим за часів незалежності в місті Хмельницькому. За це  Патріарх  відзначив Хмельницького міського голову відзнакою.

 

" " " "