Хмельничанам ймовірно додадуть ще один газовий тариф.

644

Хто тепер відповідальний за газову трубу? НКРЄКП вивела з газового тарифу обслуговування внутрішньо-будинкових мереж. У зв’язку із цим у Хмельницькій міській раді чиновники, газівники, комунальники і осбб-шники за круглим столом з’ясовували, хто ж тепер доглядатиме за трубою.

Чия тепер труба? Нацкомісія з регулювання цін на енергоносії вирішила, що розподільча компанія блакитного палива тепер не обслуговуватиме внутрішньо будинкові газові мережі, бо в тарифі ця послуга не закладена. Тож, хто тепер відповідальний за безпеку, незрозуміло.

Вихід з ситуації є. Технічне обслуговування газових внутрішніх труб може й надалі здійснювати ПАТ «Хмельницькгаз». Для цього потрібно наново укласти договори із власниками багатоквартирних будинків або балансоутримувачами. Утім,  виявляється, не усе так просто.

Також поки не зрозуміло, скільки коштуватиме послуга.  Чиновники кажуть, ймовірно доведеться створити ще один тариф.

Водночас, чиновники стверджують, обслуговуюча контора може бути будь-яка, утім, вона повинна мати відповідну ліцензію і дозвіл на роботи із підвищеною небезпекою. Таких в і області, і в місті – катма. Чи не єдині, що готові працювати – ПАТ «Хмельницькгаз».

Тим часом споживачі, які не укладуть договори на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, можуть залишитися взимку без опалення. А щодо вартості послуги, то середній тариф на обслуговування  внутрішньобудинкових мереж загального користування по Україні складає в межах 10-13 гривень з помешкання на місяць.

" " " "