Хмельничани готуються до Водохреща

1212

 19 січня православні християни відзначають останнє зі свят зимового циклу – Водохреща Господнє. Участь рятувальників у цьому дійстві є традиційною. Аби уникнути надзвичайних подій є визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС та медичні працівники. Напередодні свята надзвичайники вкотре нагадали про правила занурення у свято та поводження на воді.

 На набережній нині людно. Тут рятувальники, медики та водолази розповідають школярам про правила безпечного поводження на воді. Надзвичайники наочно показали, що робити, якщо провалився під кригу та як надавати першу домедичну допомогу.

 Статистика рятувальників говорить – жодний рік не проходить без нещасних випадків на воді. Так минулого року у зимовий період на водоймах області загинуло пятеро людей. У 2020- му році теж трапився трагічний випадок.

 Таку профілактичну зустріч влаштували саме напередодні свята Водохреща. 19 січня православні християни відзначають останнє зі свят зимового циклу – Водохреща Господнє. Участь рятувальників у цьому дійстві є традиційною. Аби уникнути надзвичайних подій, є визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС та медичні працівники. У Хмельницькому таких місць цьогоріч буде пять.

 Медики організують чергування бригад швидкої допомоги, а комунальники мають встановити намети для переодягання містян.

 

" " " "