Хмельниччина залишилася без голів РДА

В Україні триває черговий етап децентралізації

2522

У Хмельницькій області триває черговий етап децентралізації, в ході якого ліквідовуються старі РДА. В рамках процесу президент України звільнив голову ще однієї райдержадміністрації – Хмельницької. Про це повідомили на сайті Президента України.

Підставою для звільнення Артема Багінського послужила відповідна заява від самого посадовця.

До цього, п’ятого березня, президент Зеленський підписав указ про звільнення 14 очільників райдержадміністрації Хмельниччини. А наприкінці лютого були звільнені Юрій Басюк (керував Шепетівською РДА) і Анатолій Бернашевський (очолював Кам’янець-Подільську РДА). Решта звільнилися за власним бажанням ще раніше.

Таким чином, станом на сьогодні, Хмельниччина тимчасово залишилася взагалі без жодного з голів місцевих районних адміністрацій.

Читайте також: Володимир Зеленський нагородив лікарку з Хмельницького

У Хмельницькій області, як і в інших регіонах держави, продовжується черговий етап децентралізації. В рамках процесу передбачається укрупнення районів і відповідно ліквідація райдержадміністрацій. З середини січня перестали існувати Білогірська, Віньковецька, Волочиська, Городоцька, Деражнянська, Дунаєвецька, Ізяславська, Красилівська, Летичівська, Новоушицька, Полонська, Славутська, Старокостянтинівська, Старосинявська, Теофіпольська, Чемеровецька та Ярмолинецька РДА.

" " " "