Хмельниччина в кіно: Як популяризують Хмельниччину через кінематограф 

754

Хмельниччини в кіно. В області створили кінокомісію. Вона має на меті започаткувати перший кінофестиваль у Хмельницькому. Перші обговорення, як та коли він має проходити, відбулись нещодавно.

Прес-конференція з представниками делегації у сфері кінематографу відбулась у селі Самчики. Локацію обрали, бо це один з найкращих палаців в області. Також у Самчиках було знято декілька відомих кадрів з серіалів та кіно. З започаткуванням ідеї кіно на Хмельниччині, головною метою є популяризація нашого регіону. Далі – розвиток внутрішнього туризму. Кіноіндустрія розвивається з кожним роком і організатори сподіваються підняти її на новий рівень. Над створенням хмельницької обласної кіно-комісії працювали представники державного агентства України з питань кіно.

На прем’єру кінофестивалю мають грандіозні плани. Серед них анонсували приз фестивалю, так званий «хмельницький оскар». Це має бути маленький хлопчик, кожен може запропонувати свої варіанти його назви. Також до фестивалю проходитиме конкурс, в якому можуть взяти учать всі бажаючі з кіноіндустрії. Тематика – видатні люди з Хмельниччини. Анонсували і можливу ведучу фестивалю.

Гості прес-конференції мали два дні екскурсій регіоном. Їм показали Кам’янець-Подільський, Меджибіж, Бакоту, Маліївці і Самчики. Гості були вражені красою Хмельниччини. Навіть зазначали, що є багато локацій, в яких можна знімати якісне кіно.

Хмельницький кінофестиваль заплановано на осінь цього року.

" " " "