Хмельниччину можуть поділити на три райони замість п’яти

Сьогодні у Верховній Раді розглядатимуть новий поділ Хмельниччини на райони

1260

Сьогодні у Верховній Раді розглядатимуть можливість поділу Хмельниччини на 3 райони замість 5, як було заплановано раніше. З такою пропозицією виступив народний депутат України від партії “Слуга народу” Олексій Жмеренецький, – розповідає видання “НГП”.

На його думку, Хмельниччину було би найдоцільніше розділити не на 5 районів, як задумувалося раніше, а лише на 3 – Хмельницький, Шепетівський та Кам’янець-Подільський.

“Сталася колізія, коли попереднього разу не встигли дійти до розгляду заяви 10 депутатів щодо створення трьох районів: Хмельницький, Шепетівський, Кам’янець-Подільський”, – пояснив Жмеренецький.

У комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалили та підтримали пропозицію нардепа. При цьому 16 членів парламентського комітету проголосувало “за”. Отож, сьогодні парламент проведе засідання задля розгляду цієї пропозиції.

Слід зазначити, що таку концепцію районування Хмельниччини підтримали не всі. Між народними депутатами, та місцевими, які представляють Хмельниччину, зав’язалася дискусія з цього приводу.  Наприклад, мажоритарники Герега, Лабазюк та Бондар вважають, що Хмельницьку область було би правильно взагалі поділити на 7 районів. П’ять районів, на їхню думку, теж цілком прийнятний варіант, але трьох явно буде недостатньо.

Читайте також: На Хмельниччині має бути три райони, а не п’ять, – експерти

Також деякі депутати, які не згодні з ідеєю трьох районів, аргументують це проблемами, викликаними пандемією COVID-19. На їхню думку, три райони не зможуть таке витримати.

Одні підтримують цю ідею, інші – ні, а треті взагалі пропонують свої власні концепції. Втім, усе вирішиться вже найближчим часом.

" " " "