Хмельницька міська рада виділила 400 тисяч гривень на боротьбу із борщівником

1197

На вигляд безпечна рослина, але зустріч з нею може спричинити чимало проблем. Борщівник Сосновського – штучно вирощенийта завезений на наші терени – спочатку був призначення як кормова база для ВРХ. Для людини він становить велику небезпеку. Тож аби хмельничани не страждали від опіків борщівника, в обласному центрі вже почали його косити.

Нудота, підвищення температурита опіки на тілі – це може статися, якщо людина торкнеться борщівника. Його сік має токсичні властивості, а взаємодія із сонячним промінням їх підвищує.

Цього року на боротьбу із цією рослиною Хмельницька міська рада виділила майже чотириста тисяч гривень. У профільному управлінні кажуть, за 2020-ий скосять близько п’яти гектарів.

Борщівник Сосновського росте переважно біля води та там, де є затінок. Цього  року знищенням токсичної  рослини займається приватна структура.

У 2020-му, кажуть лікарі, звернень з опіками від борщівника поки не було. Проте минулого року кілька десятків людей потребували медичної допомоги. Тому лікарі радять дотримуватися низки правил після контакту із борщівником.

 

" " " "