Хмельницька область обзавелася першим інсультним центром

Тепер пацієнти Хмельниччини з діагнозом "інсульт" матимуть змогу реабілітуватися у спеціалізованому для цього центрі

989

Відтепер у Хмельницькій області громадяни, котрі постраждали від інсульту, матимуть змогу проходити реабілітацію у спеціально призначеному для цього місці. Про це повідомила прес-служба Хмельницької ОДА.

Новий та перший в області інсультний центр запрацював на базі Хмельницької обласної лікарні. Його відкриття є дуже доречним як для всієї України в цілому, так і для Хмельниччини зокрема, адже хвороби, які пов’язані з гострими порушеннями  головного мозку – це одні з найпоширеніших причин смертності населення або отримання інвалідності. Кожного року на Хмельниччини приблизно чотири тисячі громадян страждають від інсульту. При цьому, до цього часу, ця частина громадян не мала змоги проходити реабілітацію у спеціальних призначених для цього медичних закладах та центрах. Такі громадяни лікувалися у неврологічних центрах, які не призначені для цього, а отже люди отримували неповноцінне лікування.

Завдяки відкриттю нового інсультного центру, кожен громадянин, що постраждав від цієї хвороби, тепер отримуватиме медичну допомогу на якісно новому та сучасному рівні з використанням передових технологій лікування, в тому числі хірургічних., з дотриманням усіх відповідних стандартів та протоколів.

З нагоди урочистого відкриття заклад відвідали голова облдержадміністрації Сергій Гамалій, перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук та інші поважні гості.

За словами директора КНП “Хмельницька обласна лікарня” Якова Цуглевича, центр розрахований на 30 цілодобових ліжок. У центрі будуть надавати весь пакет медичних послуг для хворих з гострими порушеннями кровообігу головного мозку, з ішемічним та геморагічним інсультом. Окрім цього пацієнти будуть проходити й відповідну реабілітацію.

“Сьогодні ми маємо приємну подію – відкриття інсультного центру в Хмельницькій обласній лікарні. На створення центру з обласного бюджету було виділено майже 4 млн грн. Долучився до цього проекту і соціально відповідальний бізнес. І сьогодні бачимо результат цієї ефективної співпраці. Я щиро дякую усім, хто долучився до цього важливого і потрібного людям проєкту. Маю надію, що надання медичної допомоги хворим в цьому центрі дозволить зберегти життя та здоров’я сотням подолян”, – сказав голова адміністрації Сергій Гамалій.

Разом з тим, з нагоди урочистого відкриття, губернатор Хмельниччини вручив лікарясмцентру цінний подарунок – електрокардіограф.

Слід зазначити, що загалом на створення та відкриття центру було витрачено більше п’яти мільйонів гривень.  Лише 3,77 мільйона гривень було витрачено на капремонт задіяних приміщень. З них 3,4 мільйона – кошти з обласного бюджету.

Читайте також: Озвучені зарплати медиків у Хмельницькій інфекційній лікарні: туди вже просяться на роботу

Також за рахунок благодійних внесків вдалося закупити велику частину необхадного побутового та медичного обладнання. В тому числі для оснащення реабілітаційної зали згідно пакету Національної служби здоров’я України «Реабілітаційні послуги».

" " " "