Хмельницька облрада не підтримала ліквідацію Славутського району

Депутати облради вважають, що Славутський район треба зберегти

2441

Депутати відправили звернення до Верховної Ради і Кабміну, в якому просять ретельно вивчити питання і розглянути можливість  створення Славутського району, інформує ngp-ua.info.

“Де­пу­та­ти Хмель­ницької об­ласної ра­ди вис­ловлю­ють свою по­зи­цію що­до під­трим­ки пи­тан­ня збе­ре­жен­ня Сла­вутсь­ко­го району із ад­мі­ніс­тра­тив­ним цен­тром м.Сла­ву­та під час фор­му­ван­ня те­ри­то­рі­аль­них оди­ниць суб­ре­гі­ональ­но­го (район­но­го) рів­ня Хмель­ницької об­лас­ті”, – йдеться у зверненні облради.

Читайте також: Славута не хоче йти під Шепетівку: Василь Сидор терміново мобілізовує противників об’єднання

Водночас, депутат від “Слуги народу” Олексій Жмеренецький, який виступив на сесії, повідомив, що п’ять районів, які залишаються у Хмельницькій області – це і так забагато. Насправді планувалось, що їх буде лише три. Ще два райони, каже він, були залишені як поступка деяким депутатам від опозиції, які відмовляються голосувати за адміністративну реформу.

“Ад­же два з цих районів є та­ки­ми со­бі фе­одаль­ні на­ді­ли, на яких пев­ні де­пу­та­ти звик­ли “ца­рю­ва­ти”, – каже Жмеренецький.

Водночас він запевняє, що місцеві громади лише мають виграти від цих реформ. Адже буде скорочено бюрократичний апарат, і всі вивільнені кошти підуть на користь громад. При цьому 60% податків залишатиметься в них, що сприятиме їхньому розвитку.

" " " "