Хмельницькі директори шкіл мають великий привід позаздрити львівським колегам

У Львові вдвічі підвищують зарплату всім очільникам закладів середньої освіти

810

Хмельницькі, і не лише хмельницькі, директори шкіл можуть від душі позаздрити своїм львівським колегам. Із першого вересня всім тамтешнім директорам шкіл підвищують платню, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зарплату директорам Львівських шкіл піднімуть практично удвічі. За словами заступника львівського градоначальника Андрія Москаленка, теперішня зарплата директорів шкіл становить від 10 до 15 тисяч гривень. А вже з 1 вересня їхня щомісячна платня становитиме 27 тисяч гривень (тисячу доларів). Міська влада обіцяє, що призначатимуть на ці посади лише найдостойніших. Мовляв, обирати є з кого.

“Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм заплату не меншою 27 тисяч гривень. Ми хочемо збільшити кількість бажаючих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати. Ми хочемо, щоб наші діти мали найкраще в світі”, – каже мер Львова Андрій Садовий.

Так, лише цьогоріч у Львові вперше мають увійти в директорські кабінеті 44 нових керівника. Загалом ж,е зарплату підвищать директорам усіх 127 шкіл, які входять до складу Львівської територіальної громади, у тому числі й директорам сільських шкіл.

В мерії кажуть, що у міському бюджеті вже передбачені гроші на підвищення зарплати директорам.

" " " "