Хмельницькі освітяни розповіли, коли в місцевих школах пролунають останні дзвоники

Цьогоріч другий семестр закінчиться пізніше, ніж зазвичай

800

У зв’язку зі значним впливом пандемії COVID-19 на наше повсякдення, в тому числі на освітній процес, цьогоріч, аби виконати законодавчу норму в 175 навчальних днів, навчальний рік вирішено продовжити до 11 червня. Відповідне рішення було прийнято Департаментом освіти і науки, – розповіла директорка Департаменту Надія Балабуст.

Так, усім місцевим освітнім закладам рекомендовано продовжити навчальний рік, однак при цьому остаточне рішення щодо цього питання прийматиметься безпосередньо педагогічними радами самих закладів.

Варто зазначити, що класно0урочне навчання для 11 класів цього року закінчиться до проведення ЗНО – в середині травня. При цьому більш точні дати будуть коригувати в самих освітніх закладах. Однак сам освітній процес для них теж буде тривати до 11 червня. До цієї дати учні будуть відвідувати групові та індивідуальні консультації, спрямовані на підготовку до Зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте також: В Україні змусять повнолітніх дітей утримувати своїх літніх батьків

Резюмуючи Надія Балабуст підкреслила, що останні двоники в навчальних школах проходитимуть в останній навчальний день в тому форматі, який дозволятиме санітарно-епідеміологічна ситуація регіону.

«Коли буде останній дзвоник в 11 класів, прийматиме рішення заклад освіти. Але оскільки освітній процес в них буде тривати й червні, то для випускних класів останні дзвоники плануються теж 11 червня», – додала освітянка.

" " " "