Хмельницькі податківці викрили схему “відмивання” 11 мільйонів бюджетних гривень

Зловмисники діяли шляхом купівлі-продажу землі

1284

У Хмельницькому працівники ДПС та ГУ ДФС Хмельницької області викрили злочинну схему, завдяки якій ряд осіб легалізували 11 мільйонів гривень з бюджету. Про це розповіло видання “ХМ ІНСАЙД”,

Злочин мав місце ще в 2018 році. Тоді посадова особа одного з суб’єктів господарювання придбала у Хмельницькому земельну ділянку за смішну суму – близько 30 тисяч гривень.

Однак, вже в 2019 році, після вчинення деяких маніпуляцій з документами, вартість зазначеної земельної ділянки підскочила аж до 11 мільйонів гривень. Саме за таку суму її продали одному з місцевих комунальних підприємств.

При цьому в ході слідства з’ясувалося, що вище описана господарська операція була єдиною, котру провів даний суб’єкт господарювання.

«Отримані кошти транзитом перерахували на розрахунковий рахунок фіктивного підприємства з метою переведення їх у готівку. При цьому жодної гривні податків не було сплачено до бюджету», -наголосили податківці.

Читайте також: У Старокостянтинові слідчі ДБР розслідують смерть громадянина під час затримання поліцейським

Станом на сьогодні, 2 квітня, податківці зібрали достатньо матеріалів, необхідних для документування доказової бази, та спрямування її до правоохоронців.

" " " "