Хмельницькі правоохоронці затримали вчорашнього псевдомінера

У Хмельницькому чоловік звернувся до поліції з хибним повідомленням про замінування залізничного вокзалу

621

Напередодні, 17 травня о 20:00 на гарячу лінію “102” надійшло повідомлення про замінування міського залізничного вокзалу. Про це повідомили в Хмельницькому районному управлінні поліції.

Сьогодні ж виявилося, що інформація про замінування була хибною. Більше того – псевдомінера встановили та затримали ще до того, як працівники екстрених служб  провели в будівлі вокзалу всі слідчо-оперативні дії.

Потенційно вибухонебезпечну територію перевіряли протягом декількох годин, попередньо евакуювавши з будівлі всіх людей. При цьому громадяни з квитками мали змогу вийти на перон через боковий прохід. Рух потягів на станції не припиняли.

Пізніше правоохоронці розповіли, що інформація про замінування надійшла від диспетчирки “швидкої”, яка в свою чергу отримала її від невідомого громадянина, котрий зателефонував на гарячу лінію “103”.

Читайте також: У Хмельницькому поліцейські перевіряють повідомлення про “замінування” залізничного вокзалу, – відео

Псевдомінера затримали. Відповідно до статті 259 ККУ йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Попри зізнання чоловіка у тому, що повідомлення, яке він зробив, було неправдивим, пошукові роботи на території вокзалу продовжили, аби переконатися, що загрози життю людей немає.

 

" " " "