Хмельницькому регбі – 35 років!

940

Від робітничих рук до професійних спортсменів. Хмельницьке регбі відсвяткувало 35-ту річницю. Такий вид спорту в нашій області зародився ще у 1984 році. Тоді збірну краю представляли працівники заводу «Темп» – слюсарі, фрезерувальники та шліфувальники. Нині регбійна команда – професійні спортсмени. Свій 35-й день народження і тогочасні, і нинішні регбісти святкували товариським матчем. Місцева команда «Поділля» приймала збірну України з регбі.

Спортивна боротьба та водночас дружня атмосфера. На головній спортивній арені міста людно. Тут «Поділля» приймає збірну України з регбі. Товариським матчем місцеві регбісти святкують 35-ту річницю регбі на теренах краю.

Слюсарі, фрезерувальники та шліфувальники. Саме вони стали першими регбістами в області. Робітничі руки у регбійну команду об’єднав Микола Лещенко. Його поправу можна назвати основоположником регбі на Хмельниччині.

Хмельницька збірна і справді стала не тільки однією з кращих в Україні, а ще й у Радянському Союзі. Наші регбісти підкорювали і спортивний олімп, і старанно працювали на заводі. Пан Василь – один з перших учасників команди, пригадує, ніби вчора його відірвали від шліфувального станка.

Нинішні регбісти також не пасуть задніх. Вони – переможці та призери чемпіонатів як всеукраїнського, так і європейського рівнів. Окрім здобутків дорослих, чимало звершень мають і дитячі команди.

Дитяче регбі на Хмельниччині активно розвивається. Майбутнє покоління навіть не заміна теперішньому. Списувати себе нинішні регбісти і не думають, а відтак готують потенційних конкурентів.

Тільки у боротьбі народжуються чемпіони, каже Олександр Мігунов. У нас є кому змагатися, а відтак перемоги будуть. До 35-ї річниці регбі бажає одного, аби на Хмельниччині воно стало вірусом.

" " " "