Хмельницьких пенсіонерів можуть позбавити пільгового проїзду

Як і в багатьох українських містах, проблема виникла через карантинні обмеження

2339

У Хмельницькому, як і в ряді інших міст України, виникла гостра проблема  із дотриманням санітарних норм у громадського транспорту. Причиною незручностей стали карантинні обмеження, які  місцева влада вирішила не послаблювати.

Так, в обласному центрі досі діє правило, відповідно якому громадський транспорт може перевозити людей лише на  сидячих місцях. При цьому слід зазначити, що пенсіонерам повернули пільгові умови проїзду і виникла проблема, як їх забезпечити, не спричиняючи незручностей для  працюючих містян, яким щодня треба чимось добиратися до роботи. Оскільки пенсіонери займають переважну більшість сидячих місць, іншим іноді доводиться чекати годинами.

Враховуючи такі обставини, місцева влада Хмельницького прийняла рішення тимчасово скасувати пільгові умови проїзду для пенсіонерів, якщо ті й надалі постійно займатимуть сидячі місця в годину пік. При цьому відповідальні посадовці не виключають і того, що рух громадського транспорту взагалі буде призупинено.

Читайте також: На Хмельниччині впіймали злодія, що обікрав не одного пенсіонера

Пенсіонери ж пояснюють свої маневри якимось невідкладними справами, а працюючі люди через це вимушені спізнюватись на роботу. Деякі містяни пропонують скасовувати пільгові умови проїзду не повністю, а лише в певні години добі, коли трафік найбільший. При цьому люди впевнені, що зі старшою частиною нашого суспільства потрібно проводити бесіди, які б спонукали їх до відмови від поїздок на громадському транспорті у години пік. Невдоволені містяни пояснюють це тим, що переважна більшість їхніх так званих “невідкладних справ” може почекати хоча б декілька годин, на відміну від роботи чи навчання.

" " " "