Хмельницьких водіїв просять не паркуватись на пожежних гідрантах

1014

Рятувальники Хмельницького провели акцію, щоб перевірити – чи паркуються місцеві водії на місці розташування пожежних гідрантів. На днях в Києві стався кричущий випадок під час пожежі в багатоповерхівці, який забрав життя власниці квартири. Приступити до гасіння вчасно рятувальникам завадили машини, припарковані біля пожежного гідранта. Такі ситуації небезпечні тим, що втрачається дорогоцінний час для боротьби з вогнем. Тому рятувальники вирішили звернутися до водіїв за допомогою флешмобу. Сьогодні вони разом з журналістами відвідали найпроблемніші райони і вулиці міста, де розповіли, чим загрожує парковка біля пожежних гідрантів.

Вулиця Вайсера у центрі міста – одна з найбільш заватажених автівками. Тут паркуються скрізь, тільки побачать вільну місцинку. На знаки розташування пожежних гідрантів тут не зважають. Так і власник цієї автівки припаркувся прямісінько над люком із гідрантом.

У Хмельницькому розташовано 1149 пожежних гідранта. Їх функціональність контролює Міськводоканал. На будівлях, які розташовані поруч з гідрантами, встановлюється табличка спеціального зразка з відміткою «ПГ» і цифрами, які вказують відстань до гідранта в метрах. Однак це не допомагає вирішити проблему з паркуванням на них. Усе через те, що ці об’єкти позначені лише покажчиками пожежного гідранту, які не є зрозумілими для звичайних громадян. Для пересічної людини це – звичайнісінький каналізаційний люк. Словом, кермувальники часто-густо просто не підозрюють, що їхня автівка запаркована на вододжерелі.

Аби привернути увагу водіїв до цієї проблеми, вогнеборці влаштували своєрідний флешмоб. Біля люків, де розташовані пожежні гідранти, надзвичайники нанесли надписи із закликом не паркуватись.

Надзвичайники сподіваються – водії будуть більш уважними та свідомими. Адже припаркована на гідранті автівка – пряма загроза, бо якщо раптом стається пожежа, то рятувальники фактично залишаються без засобів гасіння.

Рятувальники закликають громадян не ігнорувати  позначення пожежних гідрантів та не перешкоджати рухові спеціального транспорту. Зрештою пожежники можуть поспішати і до вас на допомогу.

" " " "