Хмельницький апеляційний суд тепер може розглядати справи онлайн

У суді проведено перше засідання в онлайн-режимі

1391

Карантин спонукав систему судочинства до ширшого освоєння цифрових технологій. Таким чином, у Хмельницькому апеляційному суді освоїли нову форму розгляду справ – онлайн. У суді вже провели перше таке засідання, повідомляє  прес-служба  апеляційного суду.

Першою справою, що була розглянута з використанням інноваційних технологій, стала справа щодо видачі дублікату виконавчого документа і поновлення строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання.

Суд розглядав апеляційну заяву одного з банків. Представниця фінустанови, яка мала бути в судовому засіданні, перебуває поза межами Хмельницького. Тому вона використала сервіс Easycon, зв’язавшись із судом за допомогою мобільного телефона.

“Карантинні обмеження наблизили нас до електронного судочинства. На мою думку, це позитивні зрушення. Якщо учасники провадження зацікавлені у дистанційному розгляді справи, то й у суду не повинно бути упереджень до такої організації процесу”, – каже суддя судової палати з розгляду цивільних справ Хмельницького апеляційного суду Олег Ярмолюк, який головував у судовому засіданні.

Читайте також: Драма на полюванні: У Полонському районі засудили мисливця за випадковий постріл

Звісно, поки йдеться лише про розгляд цивільних справ. Що стосується справ кримінальних, то наразі такий віртуальний розгляд, а тим більше, віртуальне відбування покарання, неможливі. Але технології на місці не стоять…

" " " "