ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ: У ГРОМАДІ НАЛАГОДИЛИ ЩОДЕННУ ДОПОМОГУ ВИМУШЕНИМ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

263

Понад 34-ри тисячі внутрішньо переміщених осіб офіційно стали на облік у Хмельницькому. Однак, назвати точну кількість людей, котрі вимушено покинули домівки і зараз перебувають у громаді важко. Багато хто вже покинув місто. Є й такі хто офіційно не афішує своє перебування з різних причин. Позаяк у Хмельницькому намагаються зарадити усім гостям, хто конче потребує допомоги.

Робота та житло – головні проблеми вимушених переселенців.

Законних підстав, щоб компенсувати вартість комунальних для підприємців, котрі  прихистили переселенців і справді немає,- пояснюють у Хмельницькій міській раді.

Натомість на допомогу можуть розраховувати приватні власники, котрі надають своє житло безкоштовно. Такою можливістю активно користуються у Хмельницькому.

Хмельницька міська територіальна громада з перших днів повномасштабної війни активно співпрацює з людьми, котрі змушені були покинути власний дім. Тут допомагають з пошуком житла і роботи, за потреби можна отримати одяг та харчі. Хмельничани роблять усе можливе, щоб гості зі сходу України почувалися як вдома.

" " " "