Хмельницький центр зайнятості назвав топові вакансії

Найбільшу зарплату пропонують трактористам-машиністам

1702

У Хмельницькому центрі зайнятості назвали найбільш популярні вакансії на сьогоднішній день. Про це розповідає видання “ХМ-ІНСАЙД”.

Так, судячи з представленого топу, найбільшу заробітну платню безробюітним пропонує аграрний сектор. А саме – потенційним трактористам-машиністам, які отримують щомісяця майже 13 тисяч гривень.

На сьогоднішній день робота у сфері сільского господарства є досить популярною, тому хмельницькі аграрії тісно співпрацюють з центрами зайнятості як Хмельниччини, так і других регіонів. При цьому ряд підприємств, які ведуть бізнес на території Хмельницької області, постійно розвиваються та розширюються, а отже попит на працівників сільськогосподарської індустрії присутній постійно.

За інформацією Хмельницького обласного центрі зайнятості, більш ніж третина працевлаштованих громадян припадає саме на вакансії в аграрному секторі. Із 8,2 тисяч безробітних цілих 3,6 працевлаштувалися у сільськогосподарській індустрії.

Тож наразі ТОП-5 вакансій за версією центру зайнятості виглядає наступним чином:

1) підсобний робітник – 21 вакансія (розмір з/п 5294 грн.);

2) тракторист-машиніст (сільськогосподарського) виробництва – 19 вакансій (розмір з/п 12984 грн.);

3) робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва – 15 вакансій (розмір з/п 5400 грн.);

4) озеленювач – 2 вакансії (розмір з/п 7000 грн.);

5) агроном – 2 вакансії (розмір з/п 7000 грн.).

В то й же час у центрі зайнятості наголошують, кожний охочий безробітній громадянин може за власним бажанням пройти курс професійного навчання та підвищення кваліфікації для отримання тої чи іншої професії у сільському господарстві.

Читайте також: Рішення прийнято: від вересня мінімальна зарплата зросте до 5 тисяч гривень

“Цьогоріч, на замовлення роботодавців підвищували кваліфікацію робітники фермерського господарства, слюсарі-ремонтники, оператори свинарських комплексів і механізованих ферм, зоотехніки, фельдшери, лікарі ветеринарної медицини та інші”, – наголошують у службі зайнятості.

Загалом для потреб Хмельницького села подоляни проходили навчання за 74 професіями та напрямками.

" " " "