Хмельницький налагоджує співпрацю зі своїм новим узбекським побратимом – Наманганом

У Хмельницького з'явилось нове місто-побратим

630

Керівництво міста Хмельницького відвідало узбекський Наманган, котрий нещодавно офіційно став ще одним містом-побратимом нашого обласного центру. Про це повідомила прес-служба Хмельницької міської ради.

В рамках візиту хмельницька делегація провела декілька важливих зустрічей з керівниками та власниками місцевого бізнесу. Зокрема, мова йде про місцеві підприємства текстильної промисловості: виробники одягу, тканин тощо.

Читайте також: Декламую Хмельницьких

«Якість, ціни, товар – усе це може бути максимально цікавим і корисним для нашої легкої промисловості – зазначив міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбуці. – Наманган зробив просто неймовірно різкий ривок у розвитку текстильної галузі. За 3 роки створено сотні!!! підприємств від 50 до 2500 робочих місць через програми вільних економічних зон від 1 га до 180 га, завдяки дуже низьким кредитним ставкам, фінансуванню державою участі місцевих виробників в міжнародних виставках, хорошій сировинній базі, низьким цінам на енергоносії.

Місцевий бізнес пропонує цікаві варіанти для співпраці, натомість цікавиться, наприклад, нашими трансформаторами, радіаторами опалення, медом.

У вересні планується спільний бізнес-форум!

Відвідали також і освітній Моноцентр, який відкрили тільки в лютому цього року. Дуальна система професійної освіти. 54 напрямки і 3-4 місяці прикладної, а не теоретичної професійної освіти: від сантехніка, електрика, офіціанта до няньки і покоївки! Домовилися про обмін освітянськими делегаціями».

 

" " " "