Хмельницький залізничний вокзал здадуть в оренду міськраді та потенційному концесіонеру

Частину приміщення залізничного вокзалу Хмельницького здадуть в оренду міскій раді, а решту – в концесію

1469

У Хмельницькому приміщення міського залізничного вокзалу планують передати в концесію. Відповідні плани керівництво “Укрзалізниці” втілюватиме вже наступного місяця. Про це розповів голова управління «Укрзалізниці» Володимир Жмак.   

За словами посадовця, однією з умов концесії буде перетворення залізничних вокзалів на великі торгівельні центри. При цьому умови стануть відомі не раніше від оголошення початку конкурсу.

Така ідея не є новою та часто практикується за кордоном. При цьому можна досягти того, щоб до 60% відвідувачів вокзалу були не пасажирами, а просто людьми, котрі прийшли провести вільний час у торгівельно-розважальному комплексі.

На думку керівництва “Укрзалізниці” за рахунок створення подібних концесій в державі можна буде “вдихнути” життя тим вокзалам, котрі наразі, так бі мовити, переживають не кращі свої часи.

Читайте також: В Україні будуть дорожчати пасажирські перевезення залізницею

За словами мера Хмельницького Олександра Симчишина, міськрада планує зайняти невелику частину приміщення вокзалу під центр надання соціальних послуг за принципом прозорого офісу.

“Наші умови – це як мінімум оренда 20-30 років, це стала фіксована орендна ставка без підвищення, бо це бюджетні кошти, і ще кілька, вимог, які ми прописали”, — додав міський голова.

Що стосується усієї іншої незайнятої частини приміщення, то вона буде здана в концесію потенційному інвестору.

" " " "