“Хочу,можу,треба”. Хмельницьких учнів навчавчають обирати професію свідомо.

811

 Хмельницьких учнів закликають свідомо обирати професію. Екскурсії до професійно-технічних закладів для них організовують педагоги. Там майбутні випускники шкіл можуть спробувати себе у ролі токаря, слюсаря чи маляра.

 Це дев’ятикласники однієї із шкіл обласного центру. У Хмельницькому ВПУ 25 їх знайомлять із професіями, які можна здобути у закладі. Навчання безкоштовне – працевлаштування гарантоване. На ринку праці робітничі професії у фаворі. Третьокурсник Володимир Позняк розповідає майбутнім абітурієнтам чому обрав фах електрика. Каже, – змалку любив спостергіати за роботою батька.

 Знайомство із закладом проходить у формі квесту. Діти мандрують із майстерні до лабораторії. Там виконують різні завдання. У такий спосіб і знайомляться із особливостями професій. У цій лабораторії навчають електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування.

 Дев’ятикласниця Ангеліна Сердечна мріє здобути професію дизайнерки інтер’єру та екстер’єру. Після вражень від екскурсії у дівчини з’явився запасний варіант.

 Мандрівка у світ професій учням сподобалася. Кажуть, у такий спосіб цікавіше дізнавтися про їх особливості, аніж з підручників чи слів вчителя.

 

" " " "