Хто представлятиме Хмельницький у Верховній Раді?

1560

Хто представлятиме Хмельницький у Верховній Раді? Список імовірних народних обранців можна спрогнозувати завдяки соціології. Так, дослідження в межах нашого обласного центру провів центр етнічних та політичних досліджень «Лад». Власне опитування зорганізували і журналісти місцевого інтернет-видання «ВСІМ».

Дочасні парламентські вибори – на низькому старті.  Майже за два тижні українці формуватимуть  новий склад Верховної Ради.  Голосуватимуть, як і раніше, за змішаною виборчою системою – частину нардепів оберуть за списками від політичних сил, решту –  мажоритарників, в одномандатних виборчих округах. Із симпатіями у Хмельницькому попередньо вже визначилися –  про це свідчить соціологія, розроблена центром етнічних та політичних досліджень «Лад».  Там, в межах 187-го округу,  з 19-го по 21-ше червня опитали 977 респондентів віком від 18-ти років. Лідером назвали представника команди чинного мера Симчишина – свободівця Віталія Діденка.

Другий серед фаворитів – колишній мер Хмельницького, а нині чинний нардеп – Сергій Мельник. Раніше був в команді Петра Порошенка, нині до парламенту йде як самовисуванець.

Із значним відривом, утім третій за результатами дослідження – Костянтин Чернилевський. Нагадаю, у 2015-му разом з Симчишиним він боровся за мерське крісло. Нині ж вирішив позмагатися за депутатський мандат. Фактично на п*яти йому наступає маловідомий кандидат, представник партії «Слуга народа» –  Микола Стефанчук.

А ось згідно з дослідженням інтернет-видання «ВСІМ»,  слуганородівець – Микола Стефанчук у «топі» симпатій хмельничан. Після Віталія Діденка,  за нього б проголосували 23 відсотки респондентів. Третій за рейтингом –  викладач кафедри права університету Україна – Олександр Галко. Утім корективи можуть внести й ті кандидати, які тільки нещодавно розпочали політичну кар*єру.  Приміром, за депутатський мандат на 187-му окрузі бореться й речник Державної прикордонної служби України – Олег Слободян.

На 188-му окрузі, що окрім обласного центру охоплює ще й Хмельницький та Волочиський райони, теж сформувалася трійка лідерів. Попереду чинний народний обранець – Сергій Лабазюк. Його підтримує понад 50 відсотків респондентів.

З суттєвим відривом, але друга у списку – кандидатка від «Слуги народу», заразом головна лікарка обласного госпіталю ветеранів війни – Оксана Бочкарьова.  На керівній посаді вона з 2015-го року і нині фігурує у кримінальній справі щодо розтрати майже двох мільйонів гривень бюджетних коштів. Їх виділили, нібито, на ремонт медичного закладу, утім пішли гроші не за призначенням. Цю інформацію оприлюднили низка відомих українських видань посилаючись на постанову слідчого судді. Сама пані Боркачьова факт розслідування щодо неї підтверджує.

Третю сходинку у рейтингу «ВСІМ» посідає представник партії  Святослава Вакарчука «Голос» – Артур Кокаревич.

Чи справдяться нинішні політичні рейтинги – дізнаємося вже 21 липня. Саме тоді хмельничани обиратимуть, хто представлятиме наш регіон у Верховній Раді.

 

 

 

 

 

 

 

" " " "