Хто ремонтуватиме дорогу після китайців – вирішували чиновники у Хмельницькому.

644

Контракт розірвано, відкриття дороги відкладається. В Хмельницькому відбулася зустріч між обласною владою та китайським підрядником. Сторони вирішували –  що робити  із 40 кілометрами дороги М12 вінницького напрямку. Її ремонтом займався підрядник із піднебесної. Та, як відомо, із завданням не впорався.

Це мав бути рай для автомобілістів та велосипедистів. Кілька років тому на дорогу М12 від Голоскова до кордону із Вінницькою областю Європейський банк реконструкції та розвитку виділив 38 із половиною мільйонів доларів. Тендер виграла компанія із Китаю. Проте за кілька років бажаного автомобілісти та велосипедисти так і не дочекалися. Станом на сьогодні неготова жодна смуга руху.

Після розірвання договору китайська фірма не поспішає завершити роботи хочаб на одній смузі. Більше того – через два тижні працівники та техніка покинуть не тільки територію Хмельницької області, ай України. А чи працюватимуть впродовж цього терміну -так і не відповіли.

Після саботування роботи на будівельному майданчику,відсутності конкретики на зустрічі та словесної перепалки із головою Хмельницької обласної державної адміністрації – китайські підрядники покинули зал.

Далі чиновники почали шукати шляхи та варіанти – чи можливо за контрактом запросити нового, тепер українського підрядника, аби той завершиврозпочаті роботи. Єдиний плюс – платити за них буде та ж китайська фірма.

За найскромнішими підрахунками відкриття нової дороги може розтягнутися ще на два роки. Щоправда, якщо на це буде фінансування.

" " " "