Хто серед мерів найбідніший – аналіз декларації очільників міст обласного значення Хмельниччини

2558

В одного новий автомобіль, інший шанує старі автівки, а третій позичив левову частку заощаджень – однак в усіх зарплата зросла на 100 тисяч гривень. Вчора ми склали рейтинг найвисокооплачуваніших міських очільників області, нині ж трійка найбідніших. Цікаво, що до неї увійшов міський голова Хмельницького – найбільшого міста області.

Лідер антирейтингу спроможності мерів – Михайло Полодюк. Річна зарплата Шепетівського міського голови не дотягнула навіть до півмільйона гривень – усього 463 тисячі. Це майже на 300 тисяч менше за лідера рейтингу  – очільника Нетішина Олександра Супрунюка. Утім, протягом року працював не лишень мер Полодюк, гроші заробляла і дружина. Її внесок у сімейний бюджет – 90 тисяч від бізнесу і  5,5 тисяч гривень від оренди майна.  Ба більше, пані Полодюк спромоглася комусь позичити аж 290 тисяч гривень, ще по 2 тисячі доларів шепетівчани тримають у банку. Живуть у квартирі на 57 квадратних метри, у гаражі стоїть стара «Волга», ще Полодюки задекларували 4 земельні ділянки сукупною площею понад 5 гектарів. Також мер володіє корпоративними правами у двох підприємствах, однак долі менші за 15 відсотків.

Майже на 200 тисяч більше за Полодюка  заробив мер Кам’янець-Подільського. Зарплата Михайла Сімашкевича за 2019 рік склала 639 тисяч гривень. Окрім того кам’янчанин має 108 тисяч пенсії. І 96 тисяч зарплати принесла дружина. У банку на двох родина має лишень 58 тисяч гривень.  В декларації також значиться квартира на 106 квадратних метри і гараж у Хмельницькому, «плюс» житловий будинок на 197 квадратних метри і 9 соток  у Довжку. А от у Кам’янець-Подільському, якщо вірити декларації, мер Сімашкевич нерухомості немає.  Проте міський голова має найбільшу серед колег  кількість транспортних засобів. А саме: три радянських мотоцикли , раритетна «Победа» 1954 року народження і сучасна донькина «SkodaSuperB».

І замикає трійку антирейтингу спроможності  – мер Хмельницького Олександр Симчишин. У 2019 році він заробив 680 000 тисячгривень.  Це на 158 тисяч більше, ніж у 2018-році. Ще майже 19 тисяч дитячих соцвиплат  доклала дружина. З нерухомим майном змін не сталося. Як і торік, в декларації значиться квартира у Старій Синяві, будинок і 6 соток у Хмельницькому.   Утім, у листопаді родина придбала авто – новенький, з салону, щоправда у кредит, NISSAN QASHQAI за 534 тисячі гривень.  А ще у Олександра Симчишина з’явилися заощадження – 18 тисяч гривень на банківських рахунках.

" " " "