І знову “відлуння війни”: сапери ДСНС Хмельниччини знешкодили солідний арсенал

Снаряди та гранати часів Другої світової війни були виявлені в Полонському районі

942

Напередодні сапери Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС Хмельницької області знешкодили у Полонському районі солідний арсенал виявлених боєприпасів часів Другої світової війни. Про це розповіла прес-служба ДСНС Хмельниччини.

Вибухонебезпечна знахідка була виявлена в районі села Велика Березна. 10 нерозірваних снарядів міномету калібром 120 мм, розкидані по деякій площі, в будь-який час могли покалічити або забрати життя випадкового прохожого. Виявлені боєприпаси були повністю знищені, а отже вони вже не нароблять біди.

Також ще одну знахідку знешкодили на спеціально відведеному полігоні в районі міста Хмельницького. Це стара заіржавіла граната Ф-1. Її було виявлено в ході прогулянки на околиці села Олишин, що в Хмельницькому районі.

Слід акцентувати увагу читача на тому, що в разі детонації осколки від цих мін можуть розлітатися на відстань до 800 метрів, а у гранати Ф-1 – 200 метрів. Кожен з виявлених боєприпасів перебував у бойовому стані, а отже потенційно був дуже небезпечний.

З початку 2020 року піротехніки ДСНС знищили вже 1927 виявлених боєприпасів часів Другої світової війни.

Читайте також: Американські й українські спецпризначенці дисантувалися на Хмельниччині

“Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій переконливо закликає неухильно дотримуватись правил безпеки у разі вибухонебезпечної знахідки. Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не беріть до рук небезпечний предмет, не переносьте та не розбирайте його, а тим більше, – не кидайте у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!”, — звертається прес-служба ДСНС.

" " " "