Індійський коронавірус Дельта – вже в Україні: як радять рятуватися українцям

Хворі на коронавірус Дельта вдвічі частіше потребують госпіталізації

1118

Індійський штам коронавірусу Дельта – вже в Україні. Поки він офіційно підтверджений лише у двох пацієнтів: 66-річної жінки та 16-річного підлітка. Обоє нещодавно прибули з Росії.

Коронавірус Дельта поширюється значно швидше за всі раніше відомі штами. Причому захворювання протікає набагато важче, ніж у хворих на інші штами COVID-19. Вдвічі частіше хворі на цей штам потребують госпіталізації, причому майже всі вони – дуже важкі.

У зв’язку з проникненням коронавірусу Дельта в Україну було терміново скликано засідання СНБО. На засіданні, зокрема, йшлося про діагностику цього штаму. Як з’ясувалось, в Україні є чотири лабораторії, які мають змогу діагностувати цей штам, але в нас немає тестів. Тому на СНБО було вирішено звернутись по допомогу до ВООЗ.

Крім того, було вирішено обов’язково тестувати на коронавірус усіх, хто прибуває в нашу країну з Індії, Росії, Великобританії та Білорусі. Розглядають також питання щодо повного припинення транспортного сполучення з деякими країнами.

Тим часом, в Індії виявили ще небезпечнішу модифікацію штаму Дельта – Дельта+. А з Південної Америки сповіщають про зовсім нову мутацію – Лямбда. Зараз учені ВООЗ активно взялися за вивчення цієї Лямбди, бо кажуть, що вакцини можуть виявитись проти неї безсилі.

Водночас українцям радять якомога швидше щеплюватись від коронавірусу. Це – єдиний спосіб вберегти себе і своїх рідних від цієї напасті.

" " " "