Інклюзивна реформа в дії.

1147

Інклюзивна реформа в дії. 6 березня із робочим візитом до Хмельниччини приїхала дружина Президента Марина Порошенко. Вона ознайомилася із роботою центрів інклюзивного навчання в нашій області. Два роки тому саме із її ініціативи розпочалася інтеграція дітей із особливими освітніми потребами у звичайні навчальні заклади та створення окремого простору для їх розвитку.

З початку року у Ганнопільській ОТГ відкрили нове приміщення інклюзивно-ресурсного центру.  Нині діти з особливими освітніми потребами мають можливості на якісне навчання та розвиток.  Та головне, що групові заняття допомагають їм соціалізуватися. У комунальній установі працює логопед, практичний психолог, реабілітолог та дефектолог.

Центр охоплює чотири громади  – Ганнопільську, Берездівську, Крупецьку та  Улашанівську. Загалом на цій території проживає понад п’ять тисяч дітей віком від 2 до 18 років. Усі вони за потребою можуть звертатися до закладу для кваліфікованої оцінки стану психологічного здоров’я.

Загалом на території області вже повноцінно функціонує 26 інклюзивно-ресурсних центрів. Такого результату вдалося досягли завдяки проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Напередодні його керівниця – Марина Порошенко – відвідала  Хмельниччину із робочим візитом.

Також перша леді України завітала до Ізяславського навально-реабілітаційного центру.  Його головне завдання  – соціальна адаптація. У цьому дітям допомагають гуртки рукоділля.

Учні займаються у невеликих класах. Під час уроків педагог одночасно працює із трьома школярами. Для розвитку та зміцнення опорно-рухового апарату для них  доступний тренажерний зал.

Для працівників інклюзивної галузі реформування надало можливість розвиватися та допомагати дітям, які цього потребують. Адже, окрім яскравих кімнат, у закладах з’явилося й сучасне обладнання.

" " " "