ІНКЛЮЗИВНИЙ КРЕАТИВНИЙ ПРОСТІР

317

Тепер не тільки про книги. Брифінг на тему реалізації нового грантового проєкту за фінансової підтримки Українського культурного фонду провели в Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Шевченка. Тут створили інклюзивний креативний простір Free dreams для усіх читачів, в тому числі – для дітей та дорослих з вадами здоров’я.

Головна мета проєкту – показати, що проводити дозвілля можна весело. За словами директорки бібліотеки, дивлячись на оформлення читацького залу, діти надихаються і реалізовують свої мрії. Зустріч зі спікерами відбувалась в бібліотеці та за її межами. Одним з них став фотохудожник Сергій Аніськов. Тут представлена і його фотовиставка.  Він працював з підлітками сьомих класів та вчив надихатись дрібницям через камери смартфонів. Каже, світлини  – це позитивне мислення.

До реалізації проєкту доєднались працівники Молодіжного центру. Зі своєї сторони вони провели серію навчань – розповідали про лідерство.

Організатори простору сподіваються, не дивлячись на закінчення проєкту, дітям різних категорій біде цікаво відвідати бібліотеку. На цьому зупинятись не будуть і в майбутньому готують ще більше заходів та проєктів.

" " " "