Інтегровані професії Балинського ВПУ №36

115

У Дунаєвецькому відділенні Балинського вищого професійного училища №36 триває урок виробничого навчання. Учень першого курсу Максим проводить діагностику двигуна під керівництвом майстра.

З дитинства Максим захоплювався технікою. Тож після закінчення 9 класу вирішив не гаяти часу й одразу здобувати професію «Слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів». Для навчання обрав Балинське вище професійне училище № 36, а саме відділення, що знаходиться у місті Дунаївці. Батько Максима також навчався в цьому навчальному закладі. Тож хлопець був певен у якості та ґрунтовності знань, які дають в училищі.

Цікаво те, що професія у Максима інтегрована. Наприклад, студенти, котрі навчаються на «Слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів», також опановують фах «Рихтувальника кузовів» та отримують водійські права категорії С.

А це навчальні корпуси училища ,що знаходяться у Балині. Після 11 класу тут запрошують на навчання за професією «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва» (категорії А1) , «Водій автотранспортних засобів категорії «С». На базі 9 класу – «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування», «Тракорист -машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1» «А2» .Водій автотранспортних засобів категорії «С».

Теорію здобувачі освіти вивчають у спеціально обладнаних класних кімнатах, а практичні навички відточують у майстернях, автодромі та безпосередньо у полі.

У закладі створені максимально комфортні умови для здобувачів освіти. Є їдальня та гуртожиток. Після того як отримують диплом – майже всі студенти працевлаштовуються. За бажанням вони можуть продовжити навчання за відповідною спеціальністю у закладах вищої освіти за скороченою програмою.

" " " "